A bányászköszöntés magyar és (Glückauf!) német verziója is több alkalommal elhangzott pénteken, több helyszínen, a Német Bányászati, Geológiai és Környezetvédelmi Szövetség részére szervezett pécsi látogatáson. A péntek délelőtti bányajárás után (Pécs-Vasas és Pécs-Karolina külfejtés) az ebéd előtt dr. Páva Zsolt polgármester köszöntötte a delegáció tagjait, valamint a társszervezőket, Pólics József komlói polgármesterként és a Mecsek Bányászati Klaszter elnökeként, Áman Mihály kamarai alelnökként fogadta a vendégeket.

Az iparkamara szervezésében zajló délutáni üzletember találkozóra megérkezett Csizi Péter és dr. Hargitai János országgyűlési képviselő, míg a német delegáció tagjai között Michael Schramm, a Szász Gazdasági, Munkaügyi és Közlekedési Mininsztérium tisztviselője is helyet foglalt a városháza dísztermében.

Baranya és Pécs befektetés- és exportösztönző prezentációját Rabb Szabolcs, az iparkamara osztályvezetője és dr. Merza Péter a Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója ismertette, majd helyi szénbányászat történetét és szakmabemutatója következett dr. Riedl István, a Pannon Hőerőmű Zrt. bányászati vezetőjének prezentációjában.

A Mecseki Bányászati Klaszterről Pólics József és dr. Kalmár István tartott bemutatót, majd a Mecsekérc Zrt. uránbányászati tájékoztatójával zárult a program első része,  Hideg József előadásában.

A második rész kötetlen beszélgetései során minden résztvevő, köztük a megjelent magyar szakemberek közvetlenül kereshették meg a német delegáció tagjait, a terem számos pontján kisebb-nagyobb kört alkottak a különböző szakmai területek érdeklődői.

A tárgyalások a késő délutáni órákban fejeződtek be. A szombati napon a vendégeket az iparkamara fogadta és üzleti ebéd keretében tájékoztatta a kamara és az Enterprise Europe Network tevékenységéről.

Forrás: pbkik.hu