TISZTA SZÉNTECHNOLÓGIA

Cégünk elkötelezett híve a műszaki fejlődés támogatásának, a fenntartható fejlődés érdekében szükséges innovatív technológiák hazai bevezetésének. A közös gondolkodás és megvalósítás érdekében szorosan együttműködünk számos hazai és külföldi egyetemmel és szakmai szervezettel.

Véleményünk szerint a jövőbeli szénhasznosítás nem a hagyományos bányászás és a szokványos széntüzelés újjáélesztését, hanem az úgynevezett „tiszta széntechnológiák” bevezetését jelenti.

Mi is az a tiszta széntechnológia? A tiszta széntechnológia olyan eljárások összessége, ami a szén alkalmazásából fakadó környezeti szennyeződéseket kiküszöböli, vagy jelentős mértékben csökkenti.

A szén hasznosításának óriási lehetőséget ad pl. a metanol vegyipari gyártási alapanyagként történő alkalmazása, mivel vegyi alapanyagok előállításának lehetőségén felül energetikai szempontból is számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A metanol közvetlenül használható üzemanyag komponensként, oldószerként és vegyipari alapanyagként, így a termelt metanol piaca hosszú távon biztosított.